APA (format general)

vineri, 13 februarie 2009 | Etichete: , | |


APA (Asociaţia Psihologilor Americani) oferă un standard pentru scrierea documentelor, acesta fiind cel mai utilizat format pentru manuscrisele din ştiinţele sociale. Următorul ghid, revizuit conform ediţiei a 5-a a manualului APA, oferă exemple pentru formatul general al documentelor de cercetare APA, citări în text, note de final/note de subsol, şi bibliografie.

Indicaţii generale


Lucrarea trebuie să fie scrisă la 2 spaţii (line-spacing 2 în Ms Word), pe hârtie de mărime standard A4 (8.5" x 11"), cu margini de 1" pe toate părţile. Marimea fontului ar trebui sa fie între 10-12 pt., cu font-ul Times New Roman.

Includeţi un antet în partea dreaptă superioară a fiecărei pagini. Pentru a crea un antet de pagină, scrieţi primele 2-3 cuvinte după titlul paginii, introduceţi cinci spaţii, apoi treceţi numărul paginii.

Secţiuni majore din pagină

Lucrarea trebuie să cuprindă patru secţiuni majore: pagina de Titlu, Rezumatul, Corpul principal, şi Bibliografia.

Pagina de Titlu

Pagina de titlu ar trebui să includă deja antetul (descris mai sus). Pe primul rând de la titlul aliniat la stânga, adăugaţi un colontitlu*. Începeţi rândul cu cuvântul “Colontitlu” urmat de o coloană. Se dă un titlu abreviat al lucrării în maxim 50 de caractere scrise cu majuscule. Notă: Trebuie să ştiţi că antetul va apărea pe fiecare pagină a lucrării, în timp ce colontitlul va apărea doar pe pagina de titlu.

În jumătatea superioară a paginii de titlu, scrieţi titlul complet, autorul (autorii), şi apartenenţa (universitate, etc.) central pe rânduri separate. Titlul poate ocupa unu-două rânduri, ca în exemplul de mai jos:



Rezumatul

Începeţi o pagină nouă. Pagina cu rezumatul ar trebui să includă deja antetul (descris mai sus). Pe primul rând al paginii, centraţi cuvântul “Rezumat” (fără un format special, aldin, cursiv, subliniat, sau ghilimele).

Începeţi rândul următor, scrieţi o descriere concisă ale punctelor cheie ale cercetării. (Nu scrieţi cu alineat.) Rezumatul trebuie să fie un singur paragraf scris la 2 linii şi să conţină mai puţin de 120 de cuvinte.



* COLONT'ITLU, colontitluri, s.n. Rând care se tipăreste deasupra textului curent al fiecărei pagini de carte si care cuprinde titlul lucrării sau al capitolului, numele autorului etc. - Cf. fr. colonne-titre.
Sursă : DEX'98 (55514)

0 comentarii: